bavaria

Refugiatul sirian care s-a aruncat în aer la Ansbach, în apropiere de Nuremberg, era adept ISIS şi jurase să se răzbune pe germani. Poliţiştii au găsit mesajul de adeziune la Stat Islamic şi multe filme violente în telefonul tânărului. Refugiatul sirian avea acasă şi alte componente pentru fabricarea bombelor. Bărbatul avea 27 de ani şi era supărat pentru că îi fusese refuzată cererea de azil în Germania, unde venise acum doi ani.

 

Autorităţile germane spun că mesajul video găsit în mobilul bărbatului, care s-a aruncat în aer în Ansbach, arată fără îndoială că atacul a fost unul terorist.

„El jură credinţă în numele lui Allah binecunoscutului lider islamist Abu Bakr al-Baghdadi şi anunţă un act de răzbunare împotriva germanilor, pentru că ei ar sta în calea islamului şi ca răzbunare pentru uciderea musulmanilor”, a declarat Joachim Hermann, ministrul de Interne al Bavariei.

Poliţia a percheziţionat locuinţa atacatorului. A descoperit într-un laptop filmuleţe islamiste violente, dar şi materiale din care ar mai fi putut fi confecţionate şi alte bombe.

 

„Poliţia a găsit canistre cu combustibil, acid clorhidric, alcool pur, peroxid de hidrogen, diluant de celuloză, un pistol de lipit, fire, baterii şi altele”, a spus ministrul bavarez de Interne.

Sirianul în vârstă de 27 de ani s-a aruncat în aer în faţa porţilor de intrare la un festival de muzică în aer liber unde se strânsăseră deja aproximativ 2.500 de oameni. Singurul care şi-a pierdut viaţa în explozie a fost atacatorul. Era de doi ani în Germania, dar urma să fie deportat în Bulgaria după ce autorităţile germane i-au respins cererea de azil.

Singurul care şi-a pierdut viaţa în explozie a fost atacatorul. Era de doi ani în Germania, dar urma să fie deportat în Bulgaria după ce autorităţile germane i-au respins cererea de azil.

 

A fost al patrulea incident care a avut loc în Germania în numai şase zile. O serie neagră care a debutat, lunea trecută, pe 18 iulie, cu un atac armat într-un tren. Un refugiat afgan de 17 ani a atacat cu un topor şi cu un cuţit pasagerii. Cinci oameni au fost răniţi. După numai cinci zile, în Munchen, capitala Bavariei, un tânăr de 18 ani născut din părinţi iranieni a deschis focul la un centru comercial. 9 oameni au fost ucişi, iar alţi 35 au fost răniţi. Înainte cu câteva ore de explozia de la Ansbach, o femeie a fost ucisă şi alte două persoane au fost rănite într-o localitate de lângă Stuttgart, după ce un refugiat sirian de 21 de ani le-a atacat cu un cuţit. În acest ultim caz, se pare că atacatorul şi una din femeile rănite aveao o relaţie.

articolul complet pe digi24.ro

 

 

bunatati-de-topoloveni-header.gif