erevan 37335400

Mai multe persoane înarmate au ocupat sediul central al poliţiei din Erevan şi cer demisia preşedintelui Armeniei, Serj Sarkissian, anunță presa locală. Un om a murit și alți câțiva au fost răniți. 

 

Persoanele înarmate ar ţine prizonieri cel puţin șase oameni care se aflau în clădire în momentul atacului. Comandantul adjunct al Poliţiei naţionale, Valeri Osipian, a intrat să negocieze cu atacatorii şi ar fi fost luat și el ostatic.

Conexiunea la Internet a fost întreruptă în această țară. 

 

Potrivit primelor informații, atacatorii ar cere eliberarea lui Jirair Sefilian, un activist și comandat militar care ar fi făcut campanie pentru schimbarea regimului politic. Acesta l-a criticat dur pe președintele Armeniei, Serz Sargsyan, și și-a exprimat dezacordul față de modul în care guvernul a gestionat conflictul dintre separatiștii pro-armeni și regiunea separatistă azeră Nagorno-Karabah, scrie aljazeera.com.

Autorităţile de la Erevan au admis că o luare de ostatici este în curs, însă au dat asigurări că toate instituţiile statului funcţionează normal şi că nu este vorba de o tentativă de lovitură de stat. Serviciul Naţional de Securitate a precizat că se poartă negocieri cu atacatorii pentru a-i determina să se predea.

Armenia este un stat din Caucaz care are graniță cu Turcia, țara în care vineri seara a avut loc o tentativă eșuată de lovitură de stat, soldată cu 265 de morți și aproximativ 1.500 de răniți.

Sursa: realitatea.net