57880884682ccf138d46842e

Ziua Națională a Franței a fost îndoliată de un atac terorist. Cel puţin 84 de oameni, printre care şi copii, au murit şi alţi peste 100 au fost răniţi, azi-noapte, după ce un camion a intrat în mulţimea adunată pe faleza din Nisa. Starea de urgenţă se prelungeşte, în Franţa, pentru încă trei luni. Preşedintele Francois Hollande s-a întors de urgenţă la Paris ca să participe la întrunirea celulei de criză de la Ministerul de Interne. Anchetatorii anti-tero au preluat investigaţia. Susţinătorii organizaţiei teroriste Stat Islamic nu revendică atacul.

 

Vehiculul folosit în atacul soldat cu 84 de morţi de la Nisa a fost închiriat în urmă cu câteva zile din sud-estul ţării, a declarat un oficial din poliţie pentru AFP.

Primarul Nisei, Christian Estrosi, a spus că „circa 10 copii” se numără printre cei 84 de oameni care au fost ucişi în atentat.

 

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne francez a declarat la BFMTV că 18 persoane sunt „între viață și moarte”.

Lazăr Comănescu, ministrul Afacerilor Externe, a declarat într-o intervenție telefonică la Digi24 că, la această oră, nu sunt români printre persoanele decedate. Însă, doi români au fost răniți.

Vezi mai jos imagini publicate pe Facebook la scurt timp de la masacru. Atenție, imagini șocante!

 

Internațional
  • Duminică, 24 Septembrie 2017
  • De Georgiana Kelemen

Atacuri cu acid în Londra

Cel puţin opt persoane au fost rănite, sâmbătă seară, în urma unor atacuri cu acid, comise în faţa unui centru comercial din Londra, informează publicaţia The Telegraph. Un individ suspectat de...