magazin romanesc norwich

Ministerul Afacerilor Externe condamnă orice formă de manifestare extremistă sau discriminatorie la adresa cetățenilor români.

 

Un magazin aparţinând unor cetăţeni români a fost incendiat în noaptea de 8 iulie in localitatea Norwich, Marea Britanie.

Ministerul Afacerilor Externe are în atenţie acest incident izolat, care ar putea fi considerat ca având caracter discriminatoriu. În acest sens, prin intermediul Ambasadei României la Londra, MAE a solicitat autorităţilor britanice să clarifice această situaţie şi să prevină orice intensificare a tensiunilor sau a oricăror acte ostile la adresa cetăţenilor români din Marea Britanie, se arată într-un comunicat de presă al MAE.

„Statul român urmăreşte să prevină, prin cooperarea cu autorităţile britanice, o eventuală escaladare a acţiunilor de intimidare la adresa cetăţenilor români şi îndeamnă cetățenii români care au cunoștință de astfel de incidente să informeze atât autorităţile britanice competente, cât şi Ambasada României la Londra. MAE adresează, totodată, mulţumiri comunităţii de afaceri din Norwich, care s-a solidarizat şi a fost alături de familia de români afectată de incident”, mai precizează sursa citată.

 

Britanicii s-au mobilizat imediat și au strâns mii de lire pentru reamenajarea magazinului. Totodată, aceștia au condamnat gestul de vandalizare a magazinului.

 

bunatati-de-topoloveni-header.gif