trump

Republicanul Donald Trump a declarat că, dacă va fi ales președinte al Statelor Unite pe 8 noiembrie, se va pronunța în favoarea folosirii forțelor NATO în lupta contra militanților Statului Islamic într-o nouă misiune pentru o alianță pe care a numit-o învechită.

 

Donald Trump a făcut aceste comentarii într-un interviu la ABC News. „Îmi place ideea de a folosi NATO și de asemenea vecinii care nu sunt în NATO”, a spus Donald Trump.

În mandatele președintelui Barack Obama, Statele Unite s-au bizuit puternic pe atacurile aeriene americane contra țintelor Statului Islamic în Siria și Irak. Republicanii au criticat această politică ca nefiind suficientă pentru a-i opri pe militanți, amintește Reuters.

În aprilie, Donald Trump declara că Statele Unite apără mai mult gratis celelalte state membre NATO, care nu contribuie financiar pe cât ar trebui.

 

„Multe, multe dintre cele 28 de state membre, cele mai multe dintre ele, nu contribuie pe cât ar trebui. Asta înseamnă că noi îi protejăm şi că primesc protecţie militară şi alte lucruri. Înşală Statele Unite şi vă înşală pe voi, cetăţenii. Nu-mi pasă, nu mai vreau să fac asta! Ori plătesc, inclusiv pentru deficienţele din trecut, ori trebuie să plece. Şi dacă asta destramă NATO, aşa să fie!”, a declarat Donald Trump, candidat la nominalizarea republicană pentru Casa Albă.

sursa: digi24.ro

 

bunatati-de-topoloveni-header.gif