adopta 2

Campania Gândul şi GMP Advertising/Webstyler, ROMANIANS ADOPT REMAINIANS, a ajuns în presa din marea Britanie. The Guardian a scris despre oportunitatea pe care românii o oferă britanicilor, aceea de a rămâne în Uniunea Europeană, să scape de criza politică din ţara lor şi să aibă şansa de a locui departe de vremea rea din Regat. De asemenea, Huffington Post scrie că britanicilor li se oferă o „rază de speranţă”. Campania a fost menţionată şi în revista Campaign.

 

„Dacă Brexitul te-a făcut să cauţi în arborele tău genealogic alternative pentru obţinerea unui paşaport, poate că a venit timpul să iei în considerare posibilitatea de a fi adoptat de o familie de români”, scrie The Guardian. 

Ziarul britanic aminteşte, de asemenea, despre campania Why dont you come over?, lansată ca reacţie la temerile britanicilor legate de numărul mare de imigranţi români din Regatul Unit. 

 

guard

„Votanţilor dezamăgiţi de rezultatul referendumului privind UE li se oferă o rază de speranţă. Ziarul Gândul a început o campanie ironică de a adopta britanici nefericiţi de decizia de a părăsi UE, prin punerea în legătură a Remain-erilor cu românii”, scrie şiHuffington Post. 

huff

De asemenea, revista Campaign scrie despre campania Romanians Adopt Remainians.

campai

Mii de români s-au alăturat deja campaniei Romanians adopt Remainians, într-un gest de solidaritate cu britanicii care au ales să rămână în Uniunea Europeană.

O reacţie a venit şi din partea ambasadorului Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell, care a reacţionat la demersul Gândul şi GMP Advertising/Webstyler pe care îl apreciază ca fiind „binevenit”.

„Din ce am înţeles, campania este despre generarea conexiunilor pe Facebook între români şi britanici şi orice generează prietenie între oamenii din ţările noastre este ceva ce este cu siguranţă binevenit”, a declarat diplomatul. Paul Brummell are şi un mesaj pentru românii din Marea Britanie: sunt bineveniţi în Regatul Unit.

Gândul şi GMP Advertising/Webstyler vă provoacă la un exerciţiu de solidaritate şi vă invită să vă arătaţi susţinerea, adoptându-i simbolic pe britanicii care au votat „REMAIN” la referendum.

Primul pas: accesaţi site-ul RomaniansAdoptRemainians.eu

Pasul doi: eşti român, poţi adopta un prieten britanic de pe Facebook sau poţi să devii „părinte voluntar” pentru un britanic pe care nu îl cunoşti, dar care împărtăşeşte aceleaşi valori cu tine. (click aici)

Pasul trei. Prietenul tău britanic primeşte un buletin simbolic de român, cetăţean european, iar tu poţi distribui pe Facebook invitându-ţi prietenii să-ţi urmeze exemplul.

sursa: gandul.info