brexit

Marea Britanie scrie istorie. Este prima țară care optează pentru ieșirea din Uniunea Europeană. Acesta este rezultatul referendumului convocat la 23 iunie. Premierul David Cameron și tabăra proeuropeană au suferit o mare înfrângere, în timp ce naționaliștii exultă. Consecința imediată este o cădere accentuată a lirei, dar pe termen lung nimeni nu știe exact cum vor decurge lucrurile. În orice caz, ieșirea Marii Britanii din UE nu se va face imediat, ci va fi rezultatul unor negocieri care ar putea dura doi ani. În plan politic sunt de așteptat cutremure și un efect de domino.

 

Potrivit digi24, S-a încheiat centralizarea rezultatelor din toate cele 382 de centre. În favoarea ieșirii din UE s-au pronunțat 17.410.742 de persoane, ceea ce înseamnă că Marea Britanie a votat în proporție de 51,9 la sută pentru despărțirea de UE.

Ar mai fi fost nevoie de încă aproape un milion de voturi pentru ca tabăra proeuropeană să iasă victorioasă. De această parte au fost 16.141.241 de alegători, ceea ce a reprezentat o proporție de 48,1 la sută. 

ACTUALIZARE. Nimic nu se mai poate întâmpla care să răstoarne rezultatul. Mai sunt de centralizat voturile din cinci centre, dar ele nu ar mai putea influența datele finale. Este clar că rezultatul votului este BREXIT.

 

 

bunatati-de-topoloveni-header.gif