donald trump

Republicanul Donald Trump, în cursă pentru Casa Albă, are un istoric de jigniri adresate femeilor care îl contestă sau care sunt asociate cu contracandidații săi. De la soția republicanului Ted Cruz, la prezentatoarele TV Rosie O'Donell și Megyn Kelly, până la democrata Hillary Clinton, femeile care l-au criticat pe magnatul imobiliar au primit etichete care mai de care mai diverse din partea lui, relatează CNN.

 

După ce în 2012, votul elctoratului feminin a făcu diferența pentru Casa Albă în cazul lui Barack Obama, Partidul Republican și-a propus să își regândească strategia de atragere a voturilor din partea femeilor, conform CNN. Cu toate acestea, Donald Trump a lansat adevărate campanii în mediul online și nu numai împotriva anumitor femei, pe care nu s-a sfiit să le insulte. 

Un sondaj realizat de CNN/ORC, publicat luni, a arătat că Hillary Clinton are un avans deloc de neglijat în fața lui Trump în ceea ce privește electoratul feminin. 60% din electoratul feminin american ar vota-o pe Clinton și doar 33% l-ar vota pe Trump. 

Dar, în ceea ce îi privește pe candidații republicani, femeile republicane l-ar vota mai degrabă de Donald Trump decât pe Ted Cruz. 44 % dintre femeile republicane spun că l-ar vota pe Donald TRump, și 32 % l-ar alege pe Ted Cruz. 

 

Cel mai recent scandal a izbucnit, după ce Donald Trump a publicat o poză pe Twitter cu soția lui și cu soția lui Ted Cruz, Heidi Cruz. Magnatul imobiliar a scris că „o fotografie valorează cât o mie de cuvinte” și a spus că „o va da de gol” pe Heidi Cruz. Reacția lui Trump a venit după ce la un miting împotriva lui, protestatarii au avut poze cu soția lui Melania Trump.

Ted Cruz l-a numit, în replică, laș și a spus că „femeile puternice îl sperie pe Donald”.

 

 

 

bunatati-de-topoloveni-header.gif