iavion airbus egyptair

Un avion al companiei Egypt Air cu 62 de persoane la bord a fost deturnat pe aeroportul din Larnaca. Barbatul care a deturnat avionul poarta centura cu explozibil si a anuntat ca va elibera femeile si copiii de la bord. Au inceput sa fie eliberati unii pasageri.

 

 

Un avion al companiei Egypt Air cu 62 de persoane la bord - pasageri si membri ai echipajului - a fost deturnat pe un aeroport din Cipru, anunta AFP. La bordul avionului s-ar afla un barbat inarmat. Informatia despre deturnarea avionului a fost confirmata de Twitter de fostul comisar european Androulla Vassiliou. Avionul apartine companiei egiptene EgyptAir si a aterizat neprogramat pe aeroportul international Larnaca din Cipru.Evnimentele in desfasurare LIVETEXT:

 Ora 11.03: Cativa cetateni romani sunt blocati intr-un avion pe aeroportul din Larnaca. Avionul nu poate decola din cauza ca aeroportul este inchis. 

Ora 11.01: Barbatul care a deturnat avionul are cetatenie egipteana (Reuters).Ora 10.51: Atacatorul a cerut si sa ii trimita o scrisoare unei tinere cipriote, scrieThe Telegraph, citand presa din Cipru. Ora 10.35: Numele atacatorului ar fi Ibrahim Samaha, arata The Telegraph, care citeaza televiziunea egipteana de statOra 10.30: Cei cinci pasageri ramasi in avion sunt trei britanici, in italian si un irlandez (The Telegraph)Ora 10.27: Atacatorul a cerut azil politic, anunta The Telegraph

 

Ora 10.25: Au fost eliberatori toti pasagerii, cu exceptia membrilor echipajului si a cinci pasageri de origine ne-egipteana, anunta The Telegraph. La bord se aflau opt britanici si zece americaniOra 10.14: In-Cyprus anunta anunta ca cel putin 50 de persoane au coborat deja din avion!!! Ora 10.10: Au inceput sa fie eliberati primii pasageri, anunta ReutersOra 10.00: EgyptAir a anuntat pe contul sau de twitter ca avionul a fost deturnat: "Our flight MS181 is officially hijacked. we’ll publish an official statement now".Ora 9.59. A aparut prima imagine cu avionul deturnat, fotografie facuta de un fotograf profesionist:
Ora 9.57: Aeroportul din Larnaca a fost inchis. 

Ora 9.51: Pilotul avionului Egypt Air a fost amenintat de un pasager care purta centura cu explozibil, anunta Reuters, citandu-l pe ministrul cipriot al Aviatiei. 

Ora 9.48: Este pentru a doua oara in aproape 30 de ani cand aeroportul din Larnaca se confrunta cu o astfel de criza. In anul 1988, un avion kuweitian cu 55 de persoane la bord a fost deturnat pe aeroportul din Larnaca.


Ora 9.45: Surse citate de In-Cyprus anunta ca atacatorul ar fi amenintat cu detonarea unei bombe daca pilotii nu aterizeaza la Larnaca. Informatiile nu au fost confirmate oficial.Ora 9.42: Primele informatii despre cererile persoanei care a derunat avionul: el a cerut ca echipajele politiei sa plece de pe pista. De asemenea, el ar fi cerut ca autoritatile sa fie pregatite pentru a prelua femeile si copiii aflati la bord, pe care vrea sa-i elibereze, potrivit In-Cyprus. La bord se afla doua femei si 12 copii. 

Ora 9.41: Site-ul In-Cyprus anunta ca la bord se afla 55 de pasageri si 7 membri ai echipajului.

Ora 9.38: Persoana care a deturnat avionul Airbus A320 este inarmata, a declarat pentru Cyprus Mail un purtator de cuvant al politiei cipriote. Andreas Angelides a spus ca nu exista inca informatii despre cererile acestuia si nici daca e vorba despre un membru al unei organizatii teroriste.Ora 9.37: Avionul a fost deturnat de o persoana aflata la bord, potrivit Reuters. In acest moment nu se stie daca e vorba despre un act terorist sau de alta natura.

Ora 9.36: Site-ul companiei EgyptAir este picat la aceasta ora.

Ora 9:35: Avionul trebuia sa aterizeze la Cairo, au declarat surse aviatice pentru Reuters.

EgyptAir este compania nationala aviatica a Egiptului si este detinuta in totalitate de guvernul egiptean.
sursa: hotnews.ro