isis martie

Jurnaliştii de la Sky News au reuşit să obţină documente care cuprind datele de identificare a 22.000 de membri ai organizaţiei teroriste Stat Islamic. Informaţiile sunt extrem de detaliate: numele adevărate ale jihadiştilor, ţara de origine, traseele prin care au ajuns în Siria şi reţelele care le-au sponsorizat călătoria. Britanicii au dat deja informaţiile autorităţilor pentru analiză.

 

Informaţiile erau pe un stick USB care a fost furat de la şeful Serviciului de Siguranţă Internă al organizaţiei Stat Islamic. Hoţul este un fost rebel sirian, care s-a alăturat jihadiştilor. Bărbatul a fugit din Siria şi s-a ascuns în Turcia, unde s-a şi întâlnit cu jurnaliştii de la Sky News.

„Vreau să le spun oamenilor din interiorul organizaţiei, organizaţia este o minciună. Nu este Islam. Nu se respectă nici Sharia şi nici Islamul. Este departe de Islam”, a declarat Abu Hamed.

 

Pe stick sunt zeci de mii de fişiere, care conţin informaţii despre 22.000 de jihadişti din cel puţin 51 de ţări. Sunt incluse date personale, precum numele reale ale luptătorilor, adrese, numere de telefon, datele de contact ale familiei, dar şi informaţii despre sponsorii care le-au plătit drumul în Siria şi ţările prin care au trecut.

„Informaţiile de aici pot distruge întreaga reţea, nu doar din Irak şi Siria, ci din toată lumea. Indiferent de unde au venit jihadiştii, dacă s-au alăturat grupării, informaţiile lor sunt aici”, a spus Stuart Ramsay.

Expert ISIS în arme chimice, capturat de SUA

De asemenea, forţele speciale americane l-au capturat pe unul dintre cei mai importanţi experţi ai grupării Stat Islamic în producerea de arme chimice. Operaţiunea a avut loc în Irak săptămâna trecută, dar informaţia a fost confirmată abia acum de surse de la Washington.

Bărbatul, specialist în arme chimice în timpul fostului dictator Saddam Hussein, a fost interogat de americani şi urmează să fie transferat la o închisoare irakiană. El ar fi confirmat că organizația Stat Islamic a folosit arme chimice împotriva luptătorilor kurzi, iar informaţiile furnizate de terorist au fost, se pare, valoroase.

 

sursa: digi24.ro