Viktor Orban a ordonat construirea unei linii de apărare la granița cu România. Premierul Ungariei a luat această decizie în urma migrării valului de refugiați care continuă să vină din Europa. 

 

Trebuie să ne întărim liniile de apărare. Apărarea înghite mulţi bani. Până acum ne-a costat 85 miliarde de HUF (cca. 275 milioane de euro – n.r.) şi putem conta doar pe noi, doar pe portofelul nostru. Am trimis noi contingente militare la graniţe, am dispus starea de pregătire în judeţele Csongrad şi Bacs (în sudul Ungariei, n.r.), am cerut ministrului apărării şi ministrului de interne să pregătească construcţia liniilor de apărare la graniţa româno-ungară… Dacă trebuie, ne vom apăra pe toată lungimea graniţelor, de la Slovenia la Ucraina. Îi vom învăţa pe cei de la Bruxelles, pe traficanţii de oameni şi pe migranţi că Ungaria este ţară suverană. Pe teritoriul ei se poate intra doar dacă se respectă legile noastre şi se supun oamenilor noştri în uniformă!”, a afirmat șeful executivului de la Budapesta.

Posibilitatea construirii unei linii de apărare la granița dintre Ungaria și România era în discuții de aproximativ 6 luni, însă oficialii maghiari au declarat de fiecare dată că se va recurge la acest gest doar dacă este absolut necesar.

Viktor Orban consideră că Uniunea Europeană ar putea opri valul de refugiați, însă nu își dorește acest lucru cu adevărat.

 

 

sursa: libertatea.ro

 

Național
  • Vineri, 20 Octombrie 2017
  • De Georgiana Kelemen

Spotify se lansează pe piața din România

Spotify, unul dintre cele mai populare servicii de music streaming online din lume, se pregătește să pătrundă și pe piața din România, la finalul lunii noiembrie, pe data de 28, scrie Manafu....

bunatati-de-topoloveni-header.gif