Un purtător de cuvânt al Pentagonului a anunțat că membrii coaliției internaționale sunt la un pas de a elibera orașul Raqqa, bastionul jihadiștilor, se sup influența ISIS.

 

Potrivit Agerpres, forțele kurde și aliații lor vor cuceri „foarte curând” din mâinile jihadiștilor localitatea Shaddadeh, situată în provincia Hasakah, a explicat căpitanul de vas Jeff Davis. „Aceste forțe, cu sprijinul nostru, vor fi capabile să izoleze Raqqa la scurt timp după aceea”, a continuat el.

Forțele democratice siriene (FDS), o alianță de grupări locale dominate de milițiile kurde, au lansat ofensiva asupra orașului Shaddadeh cu sprijinul bombardamentelor aeriene ale coaliției conduse de Statele Unite.

Raqqa se află în mâinile grupării Statul Islamic de la începutul lui 2014 și este capitala califatului autoproclamat al jihadiștilor. Împreună cu orașul irakian Mosul, reprezintă marile obiective afișate de coaliția condusă de Statele Unite.

 

Rusia și Statele Unite măresc presiunea asupra aliaților lor din Siria pentru ca în această țară să fie respectat un armistițiu cu începere de sâmbătă. Acordul de încetare a focului nu include însă și luptele împotriva grupării Statul Islamic și Frontului Al Nosra (ramura siriană a organizației Al Qaida), care țin sub control vaste regiuni din teritoriul Siriei.

 

sursa: libertatea.ro