Călătoriile în spaţiu vor deveni, în curând, ceva absolut banal, precum drumul cu avionul. Cercetătorii de la NASA lucrează la o tehnologie care va permite ca o navă spaţială să ajungă pe Marte în numai trei ore, faţă de şase ani în prezent.

 

Explorarea spaţiului va trece, în anii următori, printr-o adevărată revoluţie. Specialistul NASA Philip Lubin a dezvoltat un sistem de propulsie bazat pe laser care ar fi capabil să ducă un vehicul de 100 de kilograme pe Marte în doar trei zile.

Denumit "The Impossible EM Drive", acesta foloseşte acceleraţia electromagnetică pentru a fi pus în funcţiune. Expertul a declarat, potrivit GadgetReport.ro, că pe baza propulsiei cu protoni, orice vehicul s-ar putea deplasa în spaţiu cu o viteză de câteva mii de ori mai mare decât a celor cu motoare cu combustibil lichid.

 

"Acceleraţia electromagnetică este limitată doar de viteza luminii, în timp ce motoarele funcţionabile cu substanţe lichide sunt limitate la reacţiile chimice care au loc între acestea", a declarat Philip Lubin.

 

sursa: relitatea.net

 

 

 

 

Eveniment
  • Miercuri, 20 Septembrie 2017
  • De Roxana Tănase

18 rachete antigrindină lansate în Prahova

Autoritatea pentru Administrare a Sistemului Național Antigrindină și pentru Creșterea Precipitațiilor a anunțat că au existat intervenții azi-noapte pentru combaterea grindinei. În mai multe...