Deschisă total românilor abia în 2014, piaţa muncii din Marea Britanie riscă să devină din nou inaccesibilă. Acordul negociat la Bruxelles acordă Londrei dreptul să limiteze accesul imigranţilor din Uniunea Europeană la sistemul de ajutoare sociale.

 

Cea mai importantă dintre aceste măsuri este limitarea accesului la ajutoarele sociale. Românii nu vor mai avea acces la beneficii sociale precum subvenţii pentru chirie, ajutoare în cazul unor venituri mici şi chiar credite fără dobândă pentru achiziţionarea unei locuinţe.

Această măsură poate fi aplicată doar pe o perioadă de 7 ani, până in 2023. Nu se ştie deocamdată în ce măsură ea poate fi din nou aplicată pentru încă o perioada de 7 ani.

Foarte importantă este şi modificarea la nivelul alocaţiilor pentru copii. La momentul actual, părinţii care lurează în Marea Britanie şi solicită alocaţie pentru copiii rămaşi în ţară primesc același cuantum ca şi cei care au copii în Regatul Unit. Conform acestui acord, cei care îşi lasă copiii în ţară nu vor mai primi ajutorul de 20 de lire pe săptămână.

 

Aceste măsuri vor fi aplicate doar dacă britanicii vor decide prin referendum să rămână în spaţiul comunitar.

sursa: digi24.ro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

00 / 01:51

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Național
  • Vineri, 20 Octombrie 2017
  • De Georgiana Kelemen

Spotify se lansează pe piața din România

Spotify, unul dintre cele mai populare servicii de music streaming online din lume, se pregătește să pătrundă și pe piața din România, la finalul lunii noiembrie, pe data de 28, scrie Manafu....

bunatati-de-topoloveni-header.gif