Un nou studiu despre fericirea copiilor plasează România în fruntea clasamentului, copiii români fiind mai fericiţi decât cei britanici, polonezi sau turci.

 

România, cunoscută pentru starea groaznică a orfelinatelor în urmă cu 25 de ani, potrivit The Guardian, se plasează pe primul loc în topul fericirii copiilor de opt ani. Marea Britanie s-a plasat pe locul 13 din 16, fiind întrecută doar de Coreea de Sud, Nepal şi Etiopia.

Coordonată în Marea Britanie de York’s Social Policy Research Unit, realizatorii studiului le cereau copiilor să evalueze aspecte cheie din viaţa lor. Întrebările au vizat viaţa de familie, prieteniile, banii şi lucrurile deţinute, viaţa la şcoală, zona în care trăiesc, felul în care îşi folosesc timpul şi gradul de fericire.

 

În ceea ce priveşte felul în care se văd pe ei înşişi, copiii din Marea Britanie s-au situat spre ultimele locuri, în timp ce românii şi columbienii au fost primii în clasament.

Jonathan Bradshaw, profesor de politici sociale la Universitatea din York, care a participat la realizarea raportului, subliniază faptul că legătura între prosperitatea unei ţări şi fericirea copiilor care locuiesc în ea este foarte mică.

Cercetarea a fost realizată de Children’s Worlds şi a inclus copii de opt ani din 16 ţări.

sursa: gandul.info