Vladimir Putin pregăteşte un erou militar pentru a prelua funcţia de preşedinte al Rusiei, după plecarea sa de la Kremlin. 

 

Alexei Diumin, adjunctul ministrului Apărării, a primit recent funcţia de guvernator al regiunii Tula, scrie Daily Mail.

Fostul bodyguard şi unul dintre apropiaţii lui Putin a jucat ca portar în echipa de hochei a „liderului de fier” de la Kremlin.

O sursă apropiată lor a declarat că principala „misiune” a lui Alexei Diumin a fost aceea de a-l lăsa pe Vladimir Putin să marcheze în poarta sa, în faţa camerelor de televiziune.

 

De asemenea, Alexei este omul care a condus o operaţiune secretă de transfer al preşedintelui ucrainean Viktor Ianukovici - căzut în dizgraţie - din Ucraina în Rusia, pe fondul izbucnirii revoluţiei pro-vestice de la Kiev, din 2014.

În acelaşi an, Diumin a comandat Forţele Speciale ale Armatei Ruse în preluarea peninsulei Crimeea de la Ucraina.

Putin i-a oferit ordinul Eroul Rusiei şi l-a promovat ca şef adjunct al infanteriei, cu rangul de general locotenent. Totodată, „eroul” lui Putin a fost, pentru scurt timp, şef adjunct al serviciilor de inteligenţă GRU.

 

Două luni mai târziu, a devenit adjunctul ministrului Apărării din Rusia, Serghei Şoigu, unul dintrei cei mai apropiaţi aliaţi ai lui Putin.

Pariul pus de Putin pe Diumin i-a determinat pe analişti să creadă că fostul bodyguard are parte de o instruire pentru o viitoare funcţie mai înaltă, inclusiv cea de preşedinte al Rusiei.

Prezentatorul radio şi tv cu experienţă Serghei Dorenko, redactorul-şef al postului de radio Govorit Moskva, a declarat recent că Diumin ar putea deveni succesorul lui Putin.

 

„Pariez pe Diumin, nu am niciun dubiu”, a declarat Dorenko, un observator cunoscut al Kremlinului, care a căzut în dizgraţiile lui Putin, după ce a refuzat să lucreze pentru el.

La rândul său, bloggerul politic Anton Orekh a spus că ascensiunea lui Diumin a fost posibilă doar cu ajutorul lui Putin. „Este logic să ai încredere în cei apropiaţi ţie”.

„Este întotdeauna lângă Putin”, a mai spus acesta.

Nu se discută foarte des despre succesorul lui Putin la Kremlin. Preşedintele în vârstă de 63 de ani trebuie să decidă dacă va candida sau nu pentru un nou mandat de şase ani, în 2018 sau va preda ştafeta unui aghiotant.

Însuşi Diumin s-a arătat uimit de ascensiunea sa. „A fost ceva brusc, nu mă aşteptam. S-a întâmplat să merg la o discuţie cu Vladimir Vladimirovici (Putin) şi acolo a fost luată decizia. Sunt un om de carieră militară. Dacă ţara mamă îmi spune - MERGI ÎNAINTE, eu răspund afirmativ”.

Întrebat dacă este bucuros de numirea sa, Diumin a declarat: „Da, ar fi greşit să spun că nu sunt bucuros”. Diumin este unul dintre cei mai apropiaţi oameni ai lui Putin şi a călătorit frecvent cu liderul rus în maşina oficială.

În 2010, Vladimir Putin a mers pe coasta rusă a Pacificului, pentru a preleva mostre de piele de la o balenă şi Diumin a fost cel care l-a susţinut cu braţele pe preşedintele rus, astfel încât să poată trage cu săgeţi în mamifer. Putin a reuşit să preleveze probele de piele de la balenă după trei încercări nereuşite.

 

sursa: gandul.info

 

Politic
  • Sâmbătă, 14 Octombrie 2017
  • De Roxana Tănase

Alegeri la organizația municipală ALDE Ploiești

Membrii ALDE s-au reunit la această oră (11.00) la Palatul Administrativ din Ploiești, la Sala Europa, unde au loc alegeri pentru desemnarea viitorului președinte al filialei municipale Ploiești. La...