Directorul general al OMV, Rainer Seele, a avertizat că actualul program de austeritate nu este suficient la un preţ al petrolului de 30 de dolari per baril, informează Agerpres.

Directorul general al OMV, Rainer Seele, a avertizat că actualul program de austeritate nu este suficient la un preţ al petrolului de 30 de dolari per baril, informează Agerpres.

 

"Am început anul 2014 cu un program de austeritate semnificativ denumit Fit for Fifty. Însă acesta nu este suficient în condiţiile în care preţul petrolului este de 30 de dolari per baril", a declarat şeful OMV într-un interviu pentru mai multe publicaţii din Austria.

"În prezent nu sunt interesat în principal de subiectul Rusia ci de reducerea costurilor", a mai spus Rainer Seele, adăugând că detaliile cu privire la noul program de reducere a costurilor vor fi prezentate pe data de 18 februarie.

 

Întrebat dacă noul program de reducere a costurilor va include şi restructurări de personal, Rainer Seele a evitat să dea un răspuns concret. Consiliul de Administraţie nu se concentrează pe reduceri de personal. Dar la un preţ al petrolului de 30 de dolari per baril acest lucru nu poate fi exclus, a spus Seele.

Potrivit directorului general de la OMV, costurile de producţie ale grupului austriac pe segmentul upstream sunt cu peste 10% mai mari decât cele ale concurenţilor. De aceea, Seele vrea să promoveze o creştere mai puternică în regiunile cu costuri de producţie reduse. Acestea sunt Orientul Mijlociu cu Abu Dhabi şi Iran, precum şi Rusia. În aceste regiuni putem face afaceri solide chiar şi dacă preţul petrolului scade la 15-20 de dolari, a declarat Rainer Seele.

De asemenea, directorul general al OMV a apreciat că deţinerea unei participaţii la zăcământul de gaze naturale Urengoy din Siberia este o oportunitate pentru că va permite grupului austriac să-şi formeze rezerve semnificative. Cu toate acestea, Rainer Seele a subliniat că discuţiile dintre OMV şi Gazprom cu privire la un posibil schimb de active sunt deocamdată într-un stadiu embrionar, scrie Agerpres.

OMV şi Gazprom au convenit în luna septembrie un posibil schimb de acţiuni. Cu toate acestea, până în prezent, nu s-a decis care sunt activele ce ar urma să fie oferite în mod concret de OMV grupului Gazprom în schimbul unei participaţii de 25% la zăcământul de gaze naturale Urengoy din Siberia. Directorul general de la OMV, Rainer Seele, a declarat la finele anului trecut că grupul energetic austriac a pregătit o listă scurtă cu trei nume de active pentru un posibil schimb cu grupul rus Gazprom.