De ce au dorit parlamentarii britanici să elibereze „o hoardă de pisici” în Palatul Westminster

0

Parlamentul

Parlamentul britanic a dorit să recurgă la ajutorul unor pisici pentru a elimina şoarecii tot mai numeroşi din Palatul Westminster, însă a renunţat la această idee după ce un studiu a stabilit că ar fi avut nevoie de un număr prea mare de feline pentru a rezolva această problemă, informează AFP, conform Mediafax.

Deputata Anne McIntosh a sugerat să fie folosite pisicile din adăpostul de animale aflat vizavi de palatul Westminster, sediul Parlamentului britanic, pentru a soluţiona definitiv problemele generate de înmulţirea necontrolată a şoarecilor din această clădire istorică.
    
"Populaţia şoarecilor este dincolo de orice control, mai ales în zonele în care hrana este preparată, iar acest fapt reprezintă, evident, un pericol pentru sănătatea publică", a declarat această membră a Partidului Conservator, aflat la guvernare.
    
În lipsa unor pisici care să locuiască permanent la Westminster, deputata a sugerat ca felinele să fie eliberate în clădire în fiecare seară, pentru a-şi îndeplini misiunea lor de vânători de şoareci.
    
Dar, din cauza dimensiunilor spectaculoase ale Parlamentului britanic, "o hoardă de pisici" ar fi necesară, a declarat, joi, deputatul John Turso, în faţa Camerelor Comunelor (camera inferioară a Parlamentului, n.r.).
    
"Ideea de a avea o haită de pisici în clădirile parlamentare ar genera numeroase dificultăţi", a subliniat acest politician liberal-democrat.
    
Deputatul a spus că ideea unei eventuale eliberări a unui grup de pisici a fost supusă unui "examen complet şi riguros" de autorităţi, dar acestea au constatat că există "dificultăţi practice şi tehnice evidente" pentru ca ideea respectivă să poată fi implementată.
    
Premierul David Cameron a adus, în anul 2011, la reşedinţa sa oficială din Downing Street Nr. 10 un motan, care a primit numele Larry, după ce un şobolan a fost surprins, în timpul unui buletin de ştiri televizat, alergând prin faţa uşii de la intrarea în clădire.
    
Însă eficienţa lui Larry a fost pusă sub semnul întrebării. Serviciul de presă al premierului a precizat că motanul primea în fiecare zi cadouri şi bunătăţi culinare şi îşi petrecea majoritatea timpului "testând confortul oferit de diverse obiecte de mobilier vechi pe care îşi făcea siesta".
    
Problema "invaziei" de şoareci la Downing Street Nr. 10 datează încă din anii 1920. Unul dintre ei a primit chiar titlul de "şoarece-şef din Cabinetul premierului" şi numele lui a fost înscris în registrul de plăţi al funcţionarilor guvernamentali.
Sursa: antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău