DANEMARCA contribuie la lupta împotriva STATULUI ISLAMIC. Ce va trimite în Irak

0

Danemarca

Danemarca a decis să trimită în Irak 17 avioane F 16, care vor fi folosite pentru lupta împotriva Statului Islamic, pentru a susține coaliția inițiată de SUA pentru combaterea extremiștilor din gruparea Statul Islamic, a anunțat vineri șefa guvernului danez, Helle Thorning Schmidt, transmit Reuters și DPA.

Premierul danez a precizat în cadrul unei conferințe de presă că a primit o solicitare oficială de asistență din partea Statelor Unite ale Americii joi seara.

'De aceea, guvernul este pregătit să trimită rapid șapte avioane de luptă F-16 în cadrul operațiunii', a spus Helle Thorning Schmidt.

Ea a precizat că se așteaptă ca legislativul danez să aprobe săptămâna viitoare participarea țării la operațiune și ca avioanele să-și înceapă imediat misiunea. Aeronavele daneze vor opera doar în spațiul aerian irakian și nu și deasupra Siriei, a subliniat prim-ministrul danez.

Danemarca analizează, de asemenea, o solicitare privind trimiterea de militari pentru a contribui la pregătirea forțelor terestre irakiene și kurde.
sursa: realitatea.net

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău