Primul transplant pulmonar de la un donator viu la un pacient de doi ani

0

O

O echipă de la Spitalul Universitar din Okayama (vestul Japoniei) a transplant cu succes părți mici din plămânul unei mame fiului acesteia în vârstă de numai doi ani, relatează joi EFE, care precizează că este prima operație de acest tip realizată în lume în cazul unui pacient atât de tânăr și cu un donator viu.

Pacientul este un copil cu pneumonie acută care nu mai putea absorbi suficient oxigen, nici măcar cu ajutorul aparatului, iar medicii au considerat necesar transplantul în cazul ambilor plămâni, a informat presa niponă.

Analizele inițiale au dovedit că numai țesutul plămânului mamei era compatibil. La 31 august, medicii au efectuat transplantul, iar acum copilul respiră normal.

Potrivit echipei medicale de la Spitalul Universitar din Okayama, este vorba despre primul transplant din lume în care se folosesc fragmente atât de mici de plămân de la un donator viu și la un pacient atât de tânăr.

Chirurgul care a condus operația, Takahiro Oto, a subliniat că această metodă presupune 'o rază de speranță' pentru copiii care au nevoie de transplant pulmonar, potrivit televiziunii NHK.

sursa: realitatea.net

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău