În ciuda protestelor de sâmbătă, Certificatul Verde a devenit de astăzi obligatoriu la locul de muncă în Italia

0

Încă din luna august Italia a introdus obligativitatea Certificatului Verde European la accesul în restaurante, cinematografe, malluri și alte locuri publice. Măsura, la vremea respectivă, nu a fost privită ca o problemă, nu au fost comentarii importante pe marginea acesteia.

Lucrurile nu au fost atât de ușoare însă atunci când Certificatul Verde a fost propus pentru introducere inclusiv la locul de muncă.

Astfel, sâmbătă, 9 octombrie 2021, au avut loc proteste în capitala Italiei, proteste care s-au finalizat cu victime, atât din rândul manifestanților cât și din cel al forțelor de ordine.

Cu toate acestea, începând de astăzi, 15 octombrie, obligativitatea introducerii Certificatului Verde a fost pusă în aplicare. Astfel, lucrătorii de pe teritoriul Italiei care nu pot face dovada deținerii acestuia, riscă să fie suspendați fără plată de la locul de muncă.

Certificatul Verde este dovada că persoana este vaccinată cu schemă completă, este trecută prin boală și vindecată sau are rezultat negativ al unui test efectuat în ultimele 48 de ore, scrie The Guardian citat de Mediafax.

Măsura se aplică atât angajaților din domeniul public cât și celor din mediul privat.

Cei care nu respectă regulile sunt pasibili de amendă în valoare de până la 1.500 de euro. De asemenea, angajatorii care nu-și verifică angajații riscă amenzi consistente.

Obligativitatea Certificatului Verde este introdusă de astăzi în Italia, o țară cu o populație îmbătrânită, care la debutul pandemiei a fost grav afectată de coronavirus.

Conform unei estimări, circa 250.000 din cei 3,2 milioane de angajaţi din sectorul public nu sunt vaccinaţi (7,8%), în timp ce în sectorul privat numărul nevaccinaţilor urcă la aproximativ 2,2 milioane din totalul celor 14,6 milioane de angajaţi (15%), scrie observatornews.ro.

În prezent populația Italiei este vaccinată cu ambele doze în proporție de 80%. Măsura introducerii Certificatului Verde la locul de muncă în Italia a fost luată pentru stimularea vaccinării.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău