Marea Britanie: Din 17 mai se va trece la o nouă etapă de relaxare. Elevii nu voi mai trebui să poarte masca în școli

0
marea-britanie-londra.jpg

Marea Britanie trece la o nouă etapă de relaxare a restricțiilor, după ce a reușit să vaccineze două treimi din populația adultă.

Autoritățile au convenit astăzi să reducă nivelul de alertă COVID la 3, de la nivelul 4 care însemna că transmisia este ridicată sau crește exponențial: “Datorită eforturilor cetățenilor în ceea ce privește distanțarea socială, dar și a impactului pe care începem să-l vedem grație programului de vaccinare, numărul cazurilor, decesele și presiunea COVID din spitale au scăzut în mod constant”, au transmis autoritățile sanitare britanice.

Principalele decizii:

  • Noile relaxări vor fi implementate din 17 mai. Două treimi din populație s-au vaccinat, 35 de milioane de persoane cu o doză, iar 18 milioane de persoane au primit inclusiv a doua doză.
  • Elevii nu vor mai trebui să poarte mască în școli, restaurantele vor putea să redeschidă activitățile la interior. La întâlnirile în aer liber vor putea participa grupuri de 30 de persoane.
  • La interior vor putea sta șase persoane la o masă sau persoanele din două gospodării concomitent la o masă.
  • Cinematografele, muzeele și zonele de joacă pentru copii din interior se vor putea redeschide.
  • Teatrele, sălile de concerte, centrele de conferințe și stadioanele sportive se pot redeschide, evenimentele mai mari din aceste zone putând fi reluate cu limite de capacitate.
  • Nuntile, recepțiile și alte evenimente pot avea loc în limita a 30 de persoane.
  • Interzicerea călătoriilor internaționale se va încheia, iar cetățenii vor fi liberi să călătorească în țările din zona verde.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 40785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău