Cea mai veche hartă tridimensională, descoperită în Franța, are cel puțin 4.000 de ani vechime

O placă din piatră, ce reprezintă cea mai veche hartă tridimensională din Europa, a fost descoperită în Franța. Aceasta a fost făcută în Epoca Bronzului și are dimensiunile de 2, respectiv, 1,5 metri.

Conform arheologilor, placa înfățișează harta unei zone din Bretania, o regiune franceză a cărei nume i se trage din denumirea populației celtice caree a imigrat în zonă din Marea Britanie.

Placa are 4000 de ani și a fost găsită într-o pivniță a unui castel francez. Harta descrie o zonă de aproximativ 29 de km cu o precizie de 80%.

„Există mai multe astfel de hărți sculptate în piatră în întreaga lume. În general, acestea sunt doar interpretări. Dar aceasta este prima dată când o hartă descrie o zonă pe o scară specifică”, a declarat unul dintre autorii studiului, Clément Nicolas.

„Avem tendința de a subestima cunoștințele geografice ale oamenilor din trecutul îndepărtat. Această placă este importantă deoarece le pune în evidență”, a mai declarat acesta.

Sursa: BBC

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău