Marea Britanie, prima țară care va face teste pe oameni infectați voluntar cu Covid-19

Marea Britanie va fi prima țară care va face teste pe oameni pentru a descoperi tratamente și vaccinuri cât mai eficiente împotriva coronavirusului.

Studiul, care este aprobat din punct de vedere etic,  îl va avea ca președinte interimar pe Clive Dix. „Am asigurat o serie de vaccinuri sigure și eficiente pentru Marea Britanie, dar este esențial să continuăm să dezvoltăm noi vaccinuri și tratamente pentru Covid-19”, a declarat acesta.

Studiul va fi efectuat pe 90 de voluntari, cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, care vor fi infectați cu Covid-19 pentru ca cercetătorii să poată testa diferite tratamente și vaccinuri.

Testarea pe oameni are un rol vital în găsirea de tratamente și vaccinuri eficiente, aceasta oferind cercetătorilor o idee mai clară despre virus și efectele acestuia asupra omului.

„Ne așteptăm ca aceste studii să ne ofere informații unice despre modul în care funcționează virusul și să ne ajute să înțelegem ce vaccinuri oferă cele mai bune șanse de prevenire a infecției”, a mai declarat Clive Dix.

Sursa: BBC

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău