Instagram și Facebook continuă exemplul Twitter, blocând informațiile false pe tema Covid19

Rețelele de socializare Instagram și Facebook au urmat exemplul Twitter, blocând conturile care răspândeau informații false despre coronavirus și vaccinuri. Unul dintre aceste conturi a fost chiar cel de Instagram al nepotului fostului președinte al SUA, John F. Kennedy.

„Am eliminat acest cont de Instagram deoarece răspândea informații false despre coronavirus și vaccinuri, în mod repetat”, a declarat un purtător de cuvânt al Facebook, compania care deține și Instagram, referinu-se la contul lui Robert F. Kennedy, nepotul fostului președinte SUA.

După blocarea contului, Robert F. Kennedy a continuat răspândirea mai multor informații false pe pagina lui de Facebook,, una dintre ele fiind  despre moartea unui jucător de baseball pe nume Hank Aaron, despre care a scris că ar fi fost provocată de vaccinul anti-covid. Kennedy a mai postat texte despre subiecte controversate și în trecut, cum ar fi  despre pericolul din vaccinul anti-gripal, despre demonstrații sau proteste ilegale.

„Nu dezactivăm automat conturile din toate aplicațiile noastre, deoarece e posibil ca utilizatorul să posteze lucruri diferite pe fiecare rețea în parte”,  a mai declarat purtătorul de cuvânt al Facebook.

Probabil că, dacă Robert Kennedy va continua să publice, în mod repetat, informații false pe pagina de Facebook, îi va fi șters și acest cont.

Sursa: khaleejtimes.com 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău