Unilever introduce săptămâna de lucru de patru zile în Noua Zeelandă

Gigantul anglo-olandez din industria bunurilor de larg consum Unilever, al doilea mare jucător din industria alimentară pe piața mondială, după Nestle, va testa săptămâna de lucru de 4 zile, în Noua Zeelandă, pentru a crește satisfacția lucrătorilor, dar și, implicit, productivitatea, potrivit profit.ro.

Toți cei 81 de lucrători ai companiei din Noua Zeelandă vor fi eligibili să lucreze doar 4 zile, dar cu plata integrală, a declarat directorul general din Noua Zeelandă, Nick Bangs, conform Bloomberg.

Majoritatea personalului se află la sediul central și la centrul de distribuție Unilever din Auckland, după ce compania a închis operațiunile de fabricație în 2015.

„Vechile zile de muncă sunt depășite și nu mai sunt potrivite scopului”, a spus Bangs. „Scopul nostru este să măsurăm performanța, nu timpul.”

Experimentul va fi derulat pe parcursul unui an, iar dacă va avea succes, compania va extinde sistemul în toate țările unde operează.

La nivel global, Unilver are 15.000 de angajați, inclusiv în România.

Impulsul pentru o săptămână de patru zile a crescut după ce pandemia Covid-19 a ridicat întrebări legate de actualele practici de lucru.

Pe piața românească, compania este prezentă din 1995.

sursa: profit.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0726 221 596 pe WhatsApp sau Signal

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău