Liderul sectei care a provocat în februarie mai bine de jumătate din îmbolnăvirile cu Covid-19 din Coreea de Sud, arestat

0

Autorităţile din Coreea de Sud l-au arestat sâmbătă pe influentul lider al sectei creştine Shincheonji – Biserica lui Iisus, aflată în centrul unui important focar de coronavirus în februarie, sub suspiciunea că a subminat politica guvernamentală de combatere a propagării epidemiei.

Lee Man-hee, care are 89 de ani, a fost reţinut sâmbătă la primele ore ale zilei, sub acuzaţia că a dat autorităţilor sanitare informaţii inexacte privind reuniunile sectei și liste false de membri, fiind bănuit totodată de „tentative sistematice de distrugere de dovezi”, relatează Agerpres.

Se consideră că persoanele având legături cu secta sa au reprezentat mai mult de jumătate din cele peste 4.000 de cazuri de contaminare din Coreea de Sud din luna februarie.

Lee Man-hee mai este acuzat şi că a deturnat 5,6 miliarde de woni (4,69 milioane de dolari) din fondurile bisericii sale şi că a organizat evenimente religioase în facilităţi publice fără aprobare.

Sursa: Agerpres/Digi24.ro

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău