Încă un studiu cu concluzii încurajatoare despre tratamentul cu Remdesivir în cazurile de Covid-19

0

Autorii unui studiu făcut pe tratamentul cu Remdesivir confirmă rezultatele încurajatoare anunțate inițial de Statele Unite.

Anthony Fauci, directorul Institutului de Alergii şi Boli Infecţioase (NIAID) din Statele Unite, care a condus studiul clinic efectuat pe o mie de pacienţi din zece ţări, a declarat pe 29 aprilie, la Casa Albă, că datele preliminare au demonstrat „că remdesivir are un efect clar, semnificativ şi pozitiv asupra reducerii timpului de vindecare” la bolnavii de COVID-19.

După revizuirea unui comitet de lectură, New England Journal of Medicine a publicat articolul care detaliază rezultatele ce confirmă anunţul făcut la Casa Albă, care a oferit o rază de speranţă la nivel mondial în absenţa unei alte terapii eficiente contra noului coronavirus.

Remdesivir, injectat zilnic pe cale intravenoasă, timp de 10 zile, a accelerat recuperarea pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19 spitalizaţi, comparativ cu placebo – 11 zile faţă de 15 zile, în medie. Au fost consideraţi restabiliţi pacienţii care s-au putut întoarce acasă.

Primele concluzii arată că tratamentul este preferabil să fie aplicat înainte ca boala să devină prea gravă, însă studiul nu este definitiv. Medicamentul este folosit și în România, tot cu titlu experimental.

Efectul a fost cel mai important la pacienţii spitalizaţi care nu erau conectaţi la aparate de respiraţie artificială.

Autorii au concluzionat că este preferabil ca tratamentul cu remdesivir să fie început înainte ca boala să progreseze până să se ajungă în stadiul în care să fie necesară conectarea la aparate de ventilaţie.

Sursa: Agerpres

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău