Ce este “Ceasul morților lui Trump”, montat în Times Square, New York – VIDEO

0

Un regizor de film a montat un panou imens în celebra Times Square din New York, un fel de “reclamă” în care este contorizat numărul deceselor COVID-19 în SUA, scrie Agerpres.

“Ceasul morţilor lui Trump”: este numele pe care regizorul militant Eugene Jarecki l-a dat unui panou luminos instalat de puţină vreme la New York pentru a afişa numărul morţilor americani din cauza pandemiei. Jarecki e de părere că numărul deceselor ar fi putut fi mai mic dacă preşedintele ar fi acţionat mai devreme.

Acest ceas afişat pe acoperişul unei clădiri abandonate din Times Square, afişa luni peste 48.000 de morţi, dintr-un total de decese din cauza coronavirusului depăşind pragul de 80.000, bilanţul oficial cel mai grav din toate ţările lumii. Afişajul se modifică în funcţie de următoarea presupunere: 60% dintre decesele din Statele Unite puteau fi evitate dacă administraţia lui Donald Trump ar fi decis să decreteze reguli de distanţare şi să închidă şcolile cu o săptămână mai devreme, la 9 martie, în loc de 16 martie, a explicat Eugene Jarecki într-un blog pe platforma Medium.

Citește mai multe pe Agerpres

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău