Acord de 1 miliard de dolari cu guvernul SUA pentru un vaccin împotriva COVID- 19

Testarea vaccinului pe oameni se va realiza până la începutul lunii septembrie. Compania a mai anunțat va investi 1 miliard de dolari alături de Guvernul SUA pentru a finanța cercetările în privința vaccinului.

Johnson & Johnson a anunțat că va începe testarea unui vaccin experimental pe oameni până la începutul lunii septembrie, iar dacă rezultatele sunt bune acesta ar putea fi disponibil pentru autorizare de urgență la începutul anului viitor, informează CNBC.

În cadrul acordului, autoritățile americane vor plăti 421 de milioane de dolari pentru a susține eforturile J&J de a contrui o nouă unitate de producție în SUA.

Vaccinul experimental dezvoltat de J&J va intra în faza 1 de teste pe oameni în până în luna septembrie, potrivit companiei, iar datele privind efectele sale urma să fie disponibile până la finalul anului. Dacă vaccinul dă rezultate pozitive, compania a spus că ar putea fi disponibil la începutului lui 2021.

Johnson & Johnson a anunțat că își va crește capacitatea de producție cu o nouă unitate în SUA, dar că va efectua modificări și la unitățile sale din alte țări, pentru a produse și distribui rapid potențialul vaccin. Compania a anunțat că intenționează să producă peste 1 miliard de doze ale unui potențial vaccin.

„Avem semne foarte bune încă de la început că acesta nu va fi doar un vaccin inofensiv, ci și unul care până la urmă va fi eficient pe baza cercetărilor făcute în trecut”, a declarat Alex Gorsky, președinte al Consiliului de Administrație și CEO Johnson & Johnson, pentru CNBC.

Citește continuarea pe digi24.ro

sursa foto: captură youtube.com

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău