Numărul persoanelor infectate cu coronavirus a ajuns la 133. Școli închise, meciuri suspendate, Carnavalul din Veneția amânat

0
Screenshot_20_2965d.png

Screenshot_20_2965d.png

Guvernul italian a adoptat un decret de lege cu măsuri pentru gestionarea situaţiei de urgenţă în zonele afectate, generată de proliferarea virusului Wuhan în Italia, a anunţat, sâmbăta, premierul Italiei Giuseppe Conte, informează Quotidiano.

Printre măsurile extraordinare specificate se numără şi „suspendarea călătoriilor didactice şi educaţionale organizate de şcoli, cu destinaţii atât în Italia, cât şi în străinătate”, după cum informează ministrul italian al Educaţiei, Lucia Azzolina, într-o postare pe Tweeter.

Ministrul italian al Sportului, Vincenzo Sapadafora, a solicitat deja „suspendarea tuturor evenimentelor sportive de toate nivelurile şi disciplinele prevăzute în regiunile Lombardia şi Veneto pentru ziua de duminică, 23 februarie 2020”. Meciurile din seria A nu au loc.

Premierul italian anunţă totodată că persoanele care se află în zonele de focar nu au voie să părăsească municipalitatea. Giuseppe Conte adaugă că dacă va fi necesar, „pentru a respecta regulile de izolare, vom angaja şi armata, chiar dacă avem încredere în colaborarea cetăţenilor”.

Guvernatorul din Veneto, Luca Zaia, a declarat că toate manifestările vor fi oprite până cel puțin pe 1 martie, iar Carnavalul din Veneția vi fi cel mai probabil amânat, scrie Reppublica.it.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here