Mesaje xenofobe la adresa românilor din Londra: „Plecaţi acasă, luaţi-vă ţiganii cu voi“

0
romani-atac-rasist-londra-351134_8f4bf.jpg

romani-atac-rasist-londra-351134_8f4bf.jpg

Două magazine româneşti din Burnt Oak, o zonă românească a Londrei, au fost ţinta unor atacuri cu mesaje de tip xenofob, conform Adevărul.ro

Unul dintre antreprenori spune că iniţiatorii mesajelor trimise printr-o scrisoare sunt nişte „analfabeţi“, relatează secţia română a Radio France International.

Mesajele au fost trimise prin intermediul unor scrisori către două magazine din Londra, în zona în care se înregistrează cea mai mare densitate de români.

„Nu v-aţi îndepărtat destul de mult. Ar fi trebuit să vă întoarceţi în România – cu ţiganii voştri. Nu sunteţi bineveniţi aici – Şi niciodată nu veţi fi.

Sperăm ca Brexit va opri mai mulţi dintre voi să vină Aici. Suntem sătui să nu mai auzim limba noastră în propria noastră ţară. Numai mergem niciodată la cele 12 magazine alimentare din centrul comercial Watling Avenue, restul sunt magazine ieftine de haine şi magazine ponosite de mărunţişuri (niciunul dintre aceste magazine nu este românesc).

De aceea nu are niciun rost să mergem la acest centru comercial. O să aveţi doar români în magazinul vostru şi sper să nu rezistaţi mult şi putem să vedem duşi. Plecaţi odată!”, este textul scrisorii publicate de către jurnalistul Petru Clej pe rfi.ro.

În Londra locuiesc circa 163.000 de români, cea mai mare comunitate de români din UK, atraşi de oferta de locuri de muncă.

surse: RFI și Adevărul

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău