logo-who_81b54.jpg

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declanșat procedura de urgență de sănătate publică la nivel internațional din cauza epidemiei de coronavirus.

Apărut în China, virusul a ajuns în cel puțin 18 țări, fiind înregistrate 10.000 de cazuri, din care peste 200 s-au soldat cu decesul pacienților.

Potrivit hotnews.ro, declararea stării de urgență duce la măsuri mult mai stricte în domeniul sănătății, la o creștere a finanțării în domeniul medical și la alocarea unor resurse suplimentare pentru prevenirea răspândirii bolii.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

De asemenea, o astfel de decizie ar putea determina statele lumii să impună restricții asupra comerțului și libertății de mișcare a populației, cu toate că OMS de obicei face tot posibilul pentru a evita restricțiile impuse comerțului. Totodată, autoritățile naționale ar putea introduce măsuri suplimentare de scanare în aeroporturi și în alte spații publice pentru monitorizarea stării de sănătate a populației. Recomandările impuse de OMS sunt temporare și revizuite din trei în trei luni.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg