Un pacient cu coronavirus infectează două-trei persoane. Ghidul realizat de chinezi pentru prevenirea contăminării

0
coronavirus_8e6f2.jpg

coronavirus_8e6f2.jpg

Disperați că situația le este scăpată de sub control, iar numărul celor infectați cu coronavirus este în continuă creștere, specialiștii chinezi din domeniul medicinei au au realizat un ghid al prevenției. Fiecare pacient bolnav infectează alte două-trei persoane. 

„Estimăm că, în medie, fiecare persoană confirmată a infectat 2,6 (intervalul de incertitudine: 1,5-3,5) persoane până la 18 ianuarie 2020, conform unei analize care combină estimările noastre anterioare privind mărimea focarului din Wuhan cu traseul epidemiei”, se arată într-un raport realizat de Imperial College London.

Cercetătorii estimează că pentru a putea controla virusul, răspândirea trebuie redusă cu 60%, ceea ce implică măsuri de control care să blocheze focarul. Iar pentru a face acest lucru, experții în sănătate publică sunt preocupați de cât de repede se poate răspândi o boală și de rata mortalității.

Nu există un tratament specific pentru acest tip de virus și medicii spun că pot trata doar simptomele. Ceea ce este însă clar e că virusul se transmite pe cale virală și că unele persoane care se infectează, prezintă doar forme ușoare ale simptomelor. În aceste condiții, autoritățile chineze au realizat ghidul pentru identificarea coronavirusului şi prezintă modalităţile de prevenire, scrie libertatea.ro

Simptomele coronavirusului: febră mare, mucozități, tuse, dureri de cap, dureri de gât, o stare generală de rău. În ghid se arată că simptomele pot apărea între 2 şi 14 zile de la expunere. La bebeluşi, vârstnici şi persoanele cu un sistem imunitar scăzut, coronavirusurile pot duce la afecţiuni respiratorii, precum pneumonia sau bronşita, iar în cazuri mai grave, pot duce la disfuncţii sau chiar cedări ale organelor.

Ca modalități de prevenire, sunt făcute următoarele recomandări: spălatul mâinilor cu apă şi săpun sau cu o soluţie pe bază de alcool, utilizarea unui șevețel sau a pliului cotului în caz de tuse și strănut.

Contactul direct cu persoanele care au simptome de răceală sau gripă trebuie evitat, carnea și ouăle trebuie bine gătite înainte de a fi consumate.

Este de evitat și contactul fără echipament de protecție cu animalele vii (sălbatice şi domestice).

Foto cu caracter ilustrativ

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău