coronavirus_8e6f2.jpg

Disperați că situația le este scăpată de sub control, iar numărul celor infectați cu coronavirus este în continuă creștere, specialiștii chinezi din domeniul medicinei au au realizat un ghid al prevenției. Fiecare pacient bolnav infectează alte două-trei persoane. 

„Estimăm că, în medie, fiecare persoană confirmată a infectat 2,6 (intervalul de incertitudine: 1,5-3,5) persoane până la 18 ianuarie 2020, conform unei analize care combină estimările noastre anterioare privind mărimea focarului din Wuhan cu traseul epidemiei”, se arată într-un raport realizat de Imperial College London.

Cercetătorii estimează că pentru a putea controla virusul, răspândirea trebuie redusă cu 60%, ceea ce implică măsuri de control care să blocheze focarul. Iar pentru a face acest lucru, experții în sănătate publică sunt preocupați de cât de repede se poate răspândi o boală și de rata mortalității.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Nu există un tratament specific pentru acest tip de virus și medicii spun că pot trata doar simptomele. Ceea ce este însă clar e că virusul se transmite pe cale virală și că unele persoane care se infectează, prezintă doar forme ușoare ale simptomelor. În aceste condiții, autoritățile chineze au realizat ghidul pentru identificarea coronavirusului şi prezintă modalităţile de prevenire, scrie libertatea.ro

Simptomele coronavirusului: febră mare, mucozități, tuse, dureri de cap, dureri de gât, o stare generală de rău. În ghid se arată că simptomele pot apărea între 2 şi 14 zile de la expunere. La bebeluşi, vârstnici şi persoanele cu un sistem imunitar scăzut, coronavirusurile pot duce la afecţiuni respiratorii, precum pneumonia sau bronşita, iar în cazuri mai grave, pot duce la disfuncţii sau chiar cedări ale organelor.

Ca modalități de prevenire, sunt făcute următoarele recomandări: spălatul mâinilor cu apă şi săpun sau cu o soluţie pe bază de alcool, utilizarea unui șevețel sau a pliului cotului în caz de tuse și strănut.

Contactul direct cu persoanele care au simptome de răceală sau gripă trebuie evitat, carnea și ouăle trebuie bine gătite înainte de a fi consumate.

Este de evitat și contactul fără echipament de protecție cu animalele vii (sălbatice şi domestice).

Foto cu caracter ilustrativ

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg