Ploi puternice aşteptate în Australia după incendiile devastatoare

0
19
AP_20002384760245_63d0a.jpg

AP_20002384760245_63d0a.jpg

Meteorologii din Australia au anunţat că în următoarele zile, respectiv în weekend, sunt aşteptate ploi puternice în zonele afectate de incendiile devastatoare.

Primele precipitaţii importante au căzut deja, joi, 16 ianuarie 2020, în mare parte din statul Victoria, dar şi în New South Wales, acolo unde pompierii au profitat şi au reuşit să stingă mai mult de 32 de focare.

Ploi puternice sunt prognozate pentru acest weekend, cele mai puternice fiind aşteptate în regiuni din zona oraşului Sydney, capitala statului New South Wales, dar şi în zona oraşului Brisbane, capitala statului Queensland.

În timp ce ploile au venit ca un miracol pentru pompierii care luptă de luni de zile cu flăcările, meteorologii au atras atenţia şi asupra pericolului cu care precipitaţiile vin.

Astfel, ploile ar putea produce inundaţii puternice, alunecări de teren şi ar putea contamina apele cu cenuşa rămasă în urma incendiilor.

De asemenea, meteorologii au explicat că ploile vor fi însoţite de descărcări electrice, astfel că fulgerele ar putea provoca noi incendii în statele deja distruse de flăcările care ard încă de anul trecut.

sursa Observator.tv 

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here