Elicopterul SMURD, care a aterizat de urgență la Cluj, avea probleme tehnice

0
elicopter-smurd-incident_18665.jpg

elicopter-smurd-incident_18665.jpg

Elicopterului EC-135, aflat în serviciu la POA Jibou, care a aterizat de urgență, duminică, pe Aeroportul din Cluj-Napoca, a transportat de la Zalău la Cluj – Napoca un pacient diagnosticat cu stop cardio-respirator, însă la întoarcere echipajul a constatat că aparatul de zbor are o problemă tehnică.

Inspectoratul General de Aviație al M.A.I. a făcut o serie de precizări cu privire la problemele apărute la elicopterul SMURD care a aterizat de urgență la Cluj – Napoca.  

Potrivit sursei citate, „echipajul elicopterul EC-135 nr. 343, aflat în serviciu la P.O.A. Jibou, a preluat de la Zalău, un pacient de 74 de ani diagnosticat cu stop cardio-respirator resuscitat, infarct miocardic acut, șoc cardiogen. Pacientul era intubat și ventilat mecanic, beneficiind de suport inotrop pozitiv, fiind transportat de urgență, pe cale aeriană, către aeroportul din Cluj-Napoca. După predarea pacientului la Cluj-Napoca, către o ambulantă SMURD, elicopterul a fost alimentat cu combustibil și a decolat către P.O.A. Jibou. După aproximativ 15 minute de zbor către Jibou, comandantul echipajului a întâmpinat o problemă tehnică ce a presupus, conform procedurilor, oprirea controlată a unui motor. Facem precizarea că elicopterul este unul bi-motor. Comandantul de echipaj a luat decizia de a se întoarce pe aeroportul din Cluj-Napoca, a declarat conform procedurilor, stare de urgență, iar aeroportul i-a acordat permisiunea și prioritatea pentru aterizarea cu un sigur motor”, a precizat Inspectoratul General de Aviație al MAI, pe pagina de Facebook.

Elicopterul, înainte de aterizare, a efectuat un zbor în proximitatea aeroportului, cu scopul de consuma combustibilul și de a ateriza în condiții de siguranță.

„Piloții Inspectoratului General de Aviație al M.A.I. au dat dovadă de profesionalism, acționând conform procedurilor în vigoare, elicopterul aterizând în siguranță pe aeroportul din Cluj-Napoca la ora 15:22. În continuare, elicopterul va rămâne la aeroportul din Cluj-Napoca. De asemenea, o echipă tehnică din cadrul Inspectoratului General de Aviație urmează să se deplaseze la Cluj-Napoca în vederea identificării cauzei și pentru operaționalizarea elicopterului într-un timp cât mai scurt. La nivelul Inspectoratului General de Aviație se vor efectua verificări pentru identificarea cauzelor care au generat producerea acestui incident”, a precizat Inspectoratul General de Aviație al MAI.

foto cu caracter ilustrativ

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

CLICK PENTRU A COMENTA

Comentariul tău
Numele tău