Avionul ucrainean, prăbușit în Iran, ar fi fost doborât de o rachetă. Imagini surprinse de un satelit

0
avion_75c46.JPG

avion_75c46.JPG

Una dintre cele mai crunte ipoteze care stau la baza prăbușirii avionului ucrainean în Iran se pare că se adeverește. Aparatul de zbor, cu 176 de persoane la bord, a fost doborât de cel puțin o rachetă antiaeriană iraniană, potrivit informațiilor CBS și Newsweek, care citează oficiali ai Pentagonului și un oficial irakian.

Avionul Boeing 737-800 a fost, cel mai probabil, doborât de o rachetă model Tor-M1 („SA-15 Gauntlet”, conform terminologiei NATO).

Un satelit militar a detectat, în acest sens, amprentele termice provenind de la două lansări de rachete antiaeriene, cel mai probabil SA-15. La puțin timp, satelitul a detectat o nouă amprentă termică, provenită în urma exploziei în aer a aeronavei civile, scrie Digi24.ro

Conform unei evaluări a Pentagonului, atacul a fost accidental, informează Mediafax, în contextul în care sistemele antiaeriene iraniene erau în alertă, de teama unei riposte a Statelor Unite la atacurile cu rachete asupra bazelor militare din Irak.

Avionul de tip Boeing 737–800 care zbura de la Teheran spre Kiev au murit era unul dintre cele mai noi aparate ale companiei ucrainene și, conform oficialilor Ukraine International Airlines, era în stare perfectă de funcționare. Pasagerii aflați la bord erau de foarte multe naționalități. În urma impactului, toți și-au pierdut viața.

Vă reamintim că în urma acestui accident, mai multe companii aeriene au anulat și/sau deviat cursele din spațiul iranian pentru a evita astfel zona de conflict.

Foto: captură de imagine după prăbușirea avionului

avion_cf056.JPG

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău