A fost descoperit un pui de câine, înghețat de 18.000 de ani, în Siberia

0
D4RMvmeWAAA188d_1aea1.jpg

D4RMvmeWAAA188d_1aea1.jpg

Oamenii de ştiinţă ruşi au descoperit trupul remarcabil de bine conservat a ceea ce părea a fi un pui de câine. Aceştia au stabilit că se afla acolo de 18.000 de ani, dar a devenit un mister când n-au mai fost siguri că e un câine, relatează CNN.

Cercetătorii ruşi au găsit puiul în apropiere de Yakutsk, un oraş din estul Siberiei. Nasul, blana şi dinţii s-au păstrat aproape perfect.

Testele ADN-ului din  oasele coastelor realizate de experţii Centrului suedez de Peloogenetică au confirmat faptul că era îngheţat de 18.000 de ani. Însă experţii n-au putut stabili dacă e un pui de câine sau de lup, deşi de regulă „diferenţa este uşor de făcut”, spune David Stanton, unul dintre cercetătorii care l-au analizat.  

„Am obţinut deja o mulţime de date în legătură cu el. Cu asemenea informaţii la dispoziţie, n-ar fi trebuit să nu putem face diferenţa între un pui de lup şi unul de câine. Faptul că nu putem ar putea însemna că face parte dintr-o populaţie din care provin ambii, el fiind strămoşul lor”, a explicat el.

EKNs4ZwXYAASu1O_d9414.jpg

Citeste mai mult: adev.ro/q1nx7m

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău