D4RMvmeWAAA188d_1aea1.jpg

Oamenii de ştiinţă ruşi au descoperit trupul remarcabil de bine conservat a ceea ce părea a fi un pui de câine. Aceştia au stabilit că se afla acolo de 18.000 de ani, dar a devenit un mister când n-au mai fost siguri că e un câine, relatează CNN.

Cercetătorii ruşi au găsit puiul în apropiere de Yakutsk, un oraş din estul Siberiei. Nasul, blana şi dinţii s-au păstrat aproape perfect.

Testele ADN-ului din  oasele coastelor realizate de experţii Centrului suedez de Peloogenetică au confirmat faptul că era îngheţat de 18.000 de ani. Însă experţii n-au putut stabili dacă e un pui de câine sau de lup, deşi de regulă „diferenţa este uşor de făcut”, spune David Stanton, unul dintre cercetătorii care l-au analizat.  

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Am obţinut deja o mulţime de date în legătură cu el. Cu asemenea informaţii la dispoziţie, n-ar fi trebuit să nu putem face diferenţa între un pui de lup şi unul de câine. Faptul că nu putem ar putea însemna că face parte dintr-o populaţie din care provin ambii, el fiind strămoşul lor”, a explicat el.

EKNs4ZwXYAASu1O_d9414.jpg

Citeste mai mult: adev.ro/q1nx7m

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
editor
Mai multe despre autor și articolele sale
Din 2013, face parte din echipa noastră și este editor de știri pe domeniile de larg interes.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg