foto_accident_de_munca_0_c2b75.png

Un salariat a murit în timpul unei deplasări în interes de serviciu. A făcut infarct într-o cameră de hotel, în timp ce comitea adulter, iar angajatorul a refuzat să plătească drepturile cuvenite în cazul unui accident de muncă, dar Curtea de Apel din Paris a decis contrariul.

În Franța, angajatorul este responsabil de ceea ce i se întâmplă angajatului pe tot parcursul desfășurarii unei activități în interes de serviciu. În cazul de față, bărbatul care a murit în urma unui infarct fusese trimis într-o deplasare pe un șantier din Loiret. Angajatorul a susținut că nu poate fi vorba despre un accident de muncă atâta timp cât decesul a survenit în timpul unui adulter, comis cu o persoană necunoscută până atunci și într-o altă cameră de hotel decât cea care îi fusese repartizată celui în cauză, relatează BFM TV.

Obligat să plătească banii pentru asigurarea medicală, angajatorul a refuzat să achite suma respectivă și a contestat decizia în instanță, susținând că decesul s-a produs într-un moment în care munca era întreruptă "în interes personal".

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Procesul a început în 2013, iar Curtea de Apel din Paris a dat recent o decizie surprinzătoare, considerând că a fost vorba despre un accident de muncă, scrie ziare.com.

În luarea deciziei s-a apreciat că un act sexual face parte din viața curentă, "ca și somnul sau un duș", dar și că "angajatorul nu a putut dovedi că salariatul și-ar fi întrerupt misiunea pentru care se afla în deplasare în interes de serviciu".

Din aceste considerente, decesul a fost considerat accident de muncă, iar angajatorul bun de plată.

sursa ziare.com

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
editor
Mai multe despre autor și articolele sale
Din 2013, face parte din echipa noastră și este editor de știri pe domeniile de larg interes.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg