62075513_45853.jpg

Arheologii ruși au făcut o descoperire extraordinară în ”Atlantida Rusiei”. Este vorba despre un obiect misterios găsit într-un mormântul vechi de 2100 de ani.

Un accesoriu antic, de forma unui smartphone, unii arheologi ba chiar l-au comparat în glumă cu un iPhone, a fost descoperit într-un mormânt vechi de 2137 de ani. Descoperirea a fost făcută după golirea unui lac de acumulare din Republica Tuva, Siberia, potrivit stirileprotv.ro.

În timp ce scoteau la suprafață scheletul unei femei botezate Natasha, arheologii au dat, în 2016, peste un accesoriu antic despre care spun că este catarama unei centuri, relatează Siberian Times

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Obiectul negru, de formă dreptunghiulară a fost găsit în necropola Ala-Tey, din zona Mării Sayan - o întindere de apă artificială, creată ca rezervor pentru cea mai mare hidrocentrală din Rusia.

Resturile vechii aşezări de aici nu pot fi însă studiate decât din mai până în iunie, când apele scad, fiind acoperite apoi de marea artificială – de aceea i s-a dat porecla de ”Atlantida din Siberia” sau ”Atlantida Rusiei”.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
jurnalist
Mai multe despre autor și articolele sale
Din anul 2013 face parte din echipa Observatorul Prahovean. Spune că mai are multe lucruri de învățat, nu s-a plictisit și nu vrea să facă altceva.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg