aHR0cHM6Ly9uZXdzd2Vlay5yby9zdG9yYWdlL3N0b3JhZ2UvbWVkaWEvMjAxOS9TZXB0ZW1iZXIvNjJlYWNhNWRiYjg0MmYwMThmNDI4ZmIzMDFiNWYwYjYuanBn_a8b88.jpg

Românul care a murit în atacul de la Kabul era născut în 1976 și făcea parte din echipa de securitate a misiunii diplomatice a României, a declarat marți ministrul de Externe, Ramona Mănescu, conform Stirileprotv.ro.

Un reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul a murit şi altul a fost grav rănit în urma atacului terorist care a avut loc în noaptea de luni spre marţi, la Kabul, în Afganistan, a anunţat marţi seară Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Un atentat sinucigaş, revendicat de talibani, a avut loc în centrul capitalei afgane Kabul, la scurt timp după o întâlnire între preşedintele Ashraf Ghani şi emisarul american Zalmay Khalilzad dedicată proiectului de acord de pace cu insurgenţii afgani, după cum a transmis AFP.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Este un moment foarte tragic pentru România, în principal nu doar pentru misiunea noastră diplomatică acolo, nu doar pentru Ministerul Afacerilor Externe, pentru România, pentru că un om şi-a pierdut viaţa, practic, un om tânăr şi-a dat viaţa pentru a-i salva pe ceilalţi, într-un efort de a combate acest atac terorist. Realmente şi-a dat viaţa pentru a-i salva pe ceilalţi. Şi-a făcut datoria până în ultimul moment”, a spus Ramona Mănescu, la Antena 3, informează Agerpres.

Şefa diplomaţiei a afirmat că Ambasada României la Kabul a fost ţinta atacului.

„Din păcate, a fost ţintită ambasada, misiunea României acolo. Atacul a început aseară. A fost un atac susţinut, cu maşini capcană, aşa cum sunt obişnuiţi teroriştii talibani să acţioneze”, a spus ea şi a descris atacul ca pe un „ssalt”.

„După ce au atacat clădirea principală, în care erau colegii noştri, au incendiat alte clădiri anexe. Locul nu mai poate fi utilizat”, a detaliat Ramona Mănescu. Ministrul a spus că echipa Ambasadei României de la Kabul era formată din 12 persoane.

Totodată, Mănescu a precizat că românul rănit este „în afara oricărui pericol, este stabil”.

citește mai multe pe Stirileprotv.ro

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
editor
Mai multe despre autor și articolele sale
Din 2013, face parte din echipa noastră și este editor de știri pe domeniile de larg interes.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg