Imagini dramatice din Bahamas, după ce uraganul Dorian a ucis 5 oameni și a distrus peste 13.000 de locuinţe  – VIDEO

0
62074174_782fe.jpg

62074174_782fe.jpg

Cel puţin cinci persoane au murit şi peste 20 au fost rănite, iar aproximativ 13.000 de locuinţe au fost distruse după ce uraganul Dorian a devastat arhipelagul Bahamas, au anunţat autorităţile şi Crucea Roşie. Evacuările sunt în curs în sud-estul Statelor Unite, începând cu Florida, scrie Adevarul.ro.

Furtuna Dorian a făcut primele victime în insulele Bahamas. Autorităţile au anunţat că au găsit trupurile a cinci persoane care şi-au pierdut viaţa din cauza celei mai puternice furtuni care a lovit Caraibele în epoca modernă.

Distrugerile sunt uriaşe: casele au fost puse la pământ, mașinile au ajuns sub ape. În orele următoare, Dorian, care între timp şi-a mai pierdut din intensitate şi a ajuns la categoria 4, e așteptat pe coasta americană.

Aici, autorităţile au făcut apel la localnicii din oraşele cele mai expuse – aproape 1,5 milioane de oameni – să evacueze zona şi să meargă spre continent.

Furtuna Dorian a provocat inundaţii catastrofale în insulele Bahamas, unde au apărut şi primele victime omeneşti.

Premierul statului Bahamas, Hubert Minnis, a calificat uraganul ca o „tragedie istorică” pentru acest arhipelag alcătuit din peste 700 de insule, dintre care doar vreo 30 sunt locuite.

Potrivit primelor evaluări făcute rapid luni pe teren de autorităţi şi responsabili ai Crucii Roşii, circa 13.000 de case au fost avariate sau distruse complet, iar uraganul a provocat pagube considerabile în insulele Abacos şi Grand Bahama.

Valurile au atins 7 metri, iar vântul cu viteze de 290 de kilometri pe oră, chiar 350 de km la rafale, a smuls acoperişuri şi a pus copacii la pământ. Un localnic a surprins viitura la jumătatea uşii.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău