Peste 2500 de focare de incendiu devastează pădurea Amazoniană în Brazilia

0
paul-rosolie-observes-the-damage-done-after-a-amazon-fire_420ea.jpeg

paul-rosolie-observes-the-damage-done-after-a-amazon-fire_420ea.jpeg

Preşedintele Braziliei cedează presiunii internaţionale şi promite să mobilizeze armata împotriva flăcărilor care ameninţă să distrugă „plămânul verde al planetei”. În Brazilia, în acest moment, sunt peste 2.500 de focare, iar alte mii de incendii sunt scăpate de sub control în Venezuela, Bolivia, Columbia şi Peru. Dezastrul de pe Amazon va fi şi tema principală a summitul G7 care începe în Franţa. 

Oamenii acuză că valul de incendii este urmarea politicii liderului de extremă dreaptă, care vrea ca pădurea să fie înlocuită de terenuri cultivate.

Preşedintele Franţei a răspuns apelurilor şi a plasat criza ecologică din Amazon în fruntea agendei summitului G7, care începe astăzi. Emmanuel Macron ameninţă să blocheze un acord comercial între Uniunea Europeană şi America de Sud.

Încolţit, presedintele Braziliei a făcut un pas înapoi şi a ordonat armatei să ajute la stingerea incendiilor. El şi-a menţinut totuşi tonul sfidător la adresa ţărilor occidentale, scrie Observator.

În Bolivia, a intrat în acţiune un avion Boeing 747, adaptat ca un uriaş bombardier cu apă.

De la începutul anului, în cele peste 72 de mii de incendiii, au ars sute de mii de hectare din pădurea amazoniană, cea care produce 20 la sută din oxigenul planetei.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău