image-2017-05-23-21780994-41-tigara-electronica_4caaf.jpg

Un pacient a murit după ce a dezvoltat o boală gravă respiratorie din cauza țigărilor electronice, au anunțat oficiali americani, care au precizat că este vorba de primul astfel de caz din Statele Unite, scrie BBC.

Agenția pentru sănătate din statul Illinois a precizat că victima, al cărei nume nu a fost precizat, avea între 17 și 38 de ani.

Informația vine pe fondul unul val de boli pulmonare pe care autoritățile sanitare îl pun pe seama folosirii de țigări electronice.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Țigările electronice expun utilizatorii la „multe substanțe diferite despre care avem puține informații în ce privește efectele negative - inclusiv arome, nicotină, derivați de canabis și solvenți.

"Persoanele afectate acuză simptome precum tuse, apnee, oboseală dar și cazuri de vărsături și diaree.

Președintele American Vaping Association, Gregory Conley, a declarat că este "încrezător" că boala a fost provocată de dispozitive cu canabis sau droguri sintetice, nu cu nicotină.

Cel puțin două persoane au murit în Statele Unite în ultimii ani după ce țigările electronice le-au explodat în față.

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Ciprian Pap
Mai multe despre autor și articolele sale
Jurnalist din 2007. A început în presă scrisă, a făcut TV, dar l-a fascinat online-ul. Din 2008, face parte din echipa Observatorul Prahovean și, din 2009, se ocupă intens de dezvoltare web, el fiind cel responsabil de ”problemele” site-ului dar și de noutățile tehnice și de aspect pe care le vedeți pe Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg