Incendiile fac ravagii în Amazon. Norul de fum se vede din spațiu. VIDEO

0
ECmM_hbXsAEq21w_e4de2.jpg

ECmM_hbXsAEq21w_e4de2.jpg

Fumul provocat de incendiul de proporții care afectează pădurea amazoniană de mai multe zile a devenit vizibil din spațiu, scrie presa internațională.

Noi imagini din satelit surprind porțiuni extinse de pe continentul sud-american acoperit de fum. Este vorba despre cea mai mare parte a teritoriul Braziliei, dar și despre alte țări din America de Sud.

Numărul incendiilor care s-au produs în Amazon în acest an a atins o cifră record de 72.843, potrivit unui institut guvernamental, bilanț ce intervine în contextul în care specialiștii NASA au lansat un semnal de alarmă privind incendii ce au loc în Cercul Arctic.

NASA a anunțat că, în ultima săptămână, au fost identificate cu ajutorul imaginilor de pe satelit 9.507 de noi incendii în Bazinul Amazonului, care adăpostește cea mai mare suprafaţă de păduri tropicale din lume.Vântul puternic a purtat fumul la peste 2.700 de kilometri distanță, locuitorii din Sao Paulo postând imagini pe rețelele de socializare cu norul gros de fum care a acoperit cerul orașului.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău