incendiu-in-grecia_dc482.png

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a avertizat românii care se află sau vor să călătorească în Grecia că există riscul (gradul 4 din 5) de producere a unor incendii de vegetație, pe 23 august, în mai multe zone și insule.

MAE a anunţat că Secretariatul General de Protecţie Civilă din Republica Elenă avertizează că există un risc ridicat de incendii de vegetaţie (grad 4 din 5) pentru 23 august, pe fondul temperaturilor ridicate şi al intensificărilor de vânt, în următoarele zone: Grecia Centrală, Insula Evia, Insula Lesvos, Insula Chios, insula Samos, Lakonia, Arkadia, Argolida, Korinthia, Achaia, Ilia.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României în Republica Elenă: +302106728879 şi cel al oficiului consular la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Incendii devastatoare au izbucnit la mijlocul lunii august pe insula Evia, din Grecia. Flăcările au ars atât de intens, încât fumul a ajuns până în capitala Atena, aflată la peste 100 de kilometri.

Vegetația a luat foc și pe insula Samotraki, acolo unde sute de români au rămas blocați după ce feribotul care asigura legătura cu continentul s-a stricat.

În doar trei zile, pompierii greci au intervenit pentru a stinge peste 200 de focare de incendii.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
editor
Mai multe despre autor și articolele sale
Din 2013, face parte din echipa noastră și este editor de știri pe domeniile de larg interes.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg