WhatsApp_Image_2019-08-14_at_20.19.30_b97eb.jpeg

În continuarea informațiilor privind situația din insula Samothraki, Republica Elenă, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări:

În cursul zilei de 14 august 2019, au fost efectuate șase curse de transfer dinspre insula Samothraki, dintre care două exclusiv pentru autoturisme.

Consulul General al României la Salonic aflat în portul Alexandroupoli din data de 14 august a asistat pe parcursul nopții la desfășurarea demersurilor de evacuare a cetățenilor români dinspre insula Samothraki, fiind singurul diplomat străin prezent în port.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Conform datelor estimative comunicate de diplomatul român, precizăm că un număr de 25 autovehicule și aproximativ 100 cetățeni români au fost transferați, până la acest moment, pe partea continentală a Republicii Elene, familiile cu copii și persoanele cu dizabilități având prioritate la îmbarcare.

Navele de transport își vor continua programul de funcționare, conform următorului grafic estimativ comunicat de autoritățile locale:

-        Nava Zephiros, pentru pasageri cu plecare estimată la ora 11:00;

-        Nava Andrus Jet pentru pasageri și autoturisme și nava Anax pentru autoturisme vor continua să circule și astăzi, orele de plecare urmând a fi comunicate pe parcursul zilei.

Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Atena și Consulatul General al României la Salonic, monitorizează în continuare situația, menține legătura atât cu autoritățile locale competente, cât și cu cetățenii români rămași pe insulă și continuă demersurile pe lângă autoritățile elene în vederea evacuării tuturor cetățenilor români din zonă.

Reamintim cetățenilor români că pot solicita asistență consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Atena: +30 210 6728879 și +30 210 6744544, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgență al misiunii: +30 6978996222.

În context, menționăm că Ministerul Afacerilor Externe a emis două atenționări de călătorie pentru Republica Elenă cu privire la existența unui risc ridicat de incendii de vegetație pentru data de 15 august în Insulele Ionice, precum și pentru prognoză meteorologică de vreme nefavorabilă în Macedonia (Chalkidi, în special în data de 16 august 2019), Tracia (Samothraki), Thessalia (Insulele Sporades-în special în data de 16 august 2019), care pot fi consultate la: www.mae.ro/node/49787, www.mae.ro/node/49789.

Sursa: Comunicat de presă MAE

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Mai multe despre autor și articolele sale
Jurnalist din 2007. A început în presă scrisă, a făcut TV, dar l-a fascinat online-ul. Din 2008, face parte din echipa Observatorul Prahovean și, din 2009, se ocupă intens de dezvoltare web, el fiind cel responsabil de ”problemele” site-ului dar și de noutățile tehnice și de aspect pe care le vedeți pe Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg