descărcare_17e88.jpg

Baronul mexican al drogurilor Joaquin Guzman, alias "El Chapo", a fost condamnat miercuri la închisoare pe viață și la o pedeapsă suplimentară de 30 de ani de închisoare de către un tribunal de la New York, scrie Ziare.com.

La audierea de miercuri pentru stabilirea pedepsei, El Chapo a declarat instanţei, prin intermediul unui translator, că detenţia sa în Statele Unite este "o tortură psihologică, emoţională şi mintală, 24 de ore pe zi".

Potrivit Ministerului Public, fostul lider al cartelului este responsabil de importarea sau de încercarea de a importa cel puţin 1.200 de tone de cocaină, peste 49 de tone de marijuana şi peste 200 de kilograme de heroină, precum şi de metamfetamină.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

După ce a fost extrădat din Mexic, în ianuarie 2017,"El Chapo", este deţinut într-o închisoare ultrasecurizată din Manhattan, Metropolitan Correctional Center (MCC).

În 12 februarie, el a fost declarat vinovat în 10 capete de acuzare, după trei luni de proces ce au documentat extrema violenţă şi corupţie a cartelurilor.

Cel mai probabil, ”El Chapo” va fi încarcerat în penitenciarul de maximă siguranță „Supermax” din Florence, Colorado.

sursa ziare.com, foto latimes

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
editor
Mai multe despre autor și articolele sale
Din 2013, face parte din echipa noastră și este editor de știri pe domeniile de larg interes.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg