Franța sărbătorește astăzi Ziua Națională. Mesajul savuros al Ambasadei Suediei

0
NDFiZGUyNTM4OGM4YzQ5MTJkMmQ1NjgzZjhkYg.thumb_d5525.jpg

NDFiZGUyNTM4OGM4YzQ5MTJkMmQ1NjgzZjhkYg.thumb_d5525.jpg

În data de 14 iulie, Franțta sărbătoreşte Ziua naţională, eveniment celebrat cu parade militare solemne, dansuri şi focuri de artificii. În această zi, în anul 1789, parizienii au intrat în fortăreaţa Bastilia, simbol al puterii Vechiului Regim (monarhia absolută). În astfel de ocazii, diplomații se felicită între și prin mesaje pe rețelele sociale, uneori într-un mod cu totul amuzant. Așa cum este și cazul Ambasadei Suediei la București:

„Vive la France! Azi este Ziua Națională a Franței.

Unul dintre primele contacte dintre Franța și Suedia a avut loc în anul 799, în timpul primelor raiduri ale vikingilor pe coasta de nord a Imperiului Franc. În martie 845, regele viking Ragnar a adus 120 de vase pe râul Sena pentru asediul asupra Parisului. Vikingii au părăsit Parisul după o lună de bătălie și după ce împăratul franc Carol cel Pleșuv le-a plătit în schimb 3.500 de kilograme de argint și aur.

Suedia s-a revanșat abia în iulie 2012, prin transferul lui Zlatan Ibrahimović la clubul Paris Saint-Germain. În timpul petrecut la clubul parizian, Ibrahimović a câștigat patru campionate consecutive, trei cupe ale Ligii, două cupe ale Franței și a fost cel mai bun marcator al Ligii 1 în trei sezoane, cu 113 goluri marcate în 122 de apariții.

Luna trecută, Franța și Suedia au semnat un acord de cooperare în materia afacerilor europene și pentru actualizarea parteneriatului dintre cele două națiuni în domeniul inovării și soluțiilor verzi.

Aproximativ 15.000 de suedezi locuiesc în prezent în Franța, iar 3.500 de francezi trăiesc în Suedia. Lor și francezilor de pretutindeni: La mulți ani!”

sursa: digi24.ro

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

CLICK PENTRU A COMENTA

Comentariul tău
Numele tău