image-2019-07-11-23251282-41-post-control-distanta_aa068.jpg

Zilelele acestea, francezii de la SNCF au făcut un experiment cu un așa-numit ”tren dronă” care a fost condus de la câțiva km distanță, tehnologia urmând a fi folosită în câțiva ani pentru manevre mai simple cu trenurile de marfă.

Operatorul spune că este un moment de referință pentru trenurile autonome și va testa unul de marfă și unul de pasageri.

Trenul a avut un vagon laborator, un vagon de marfă și două locomotive de manevră, iar acesta a fost accelerat și decelerat automat de la distanță pe un traseu de 4 km între Villeneuve-Saint-Georges (Val-de-Marne) și Juvisy (Essonne).

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În tot acest timp, în România încă mai circulă trenuri vechi de zeci de decenii iar întârzierile cumulate sunt de ordinul anilor.

Citește și: Lucrări abandonate la podul CFR dintre Brazi și Ploiești Sud. Avertismentul navetiștilor: ”Dacă nu respectați nici termenul de anul acesta, blocăm trenurile”

Sursa: Hotnews.ro

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Ciprian Pap
Mai multe despre autor și articolele sale
Jurnalist din 2007. A început în presă scrisă, a făcut TV, dar l-a fascinat online-ul. Din 2008, face parte din echipa Observatorul Prahovean și, din 2009, se ocupă intens de dezvoltare web, el fiind cel responsabil de ”problemele” site-ului dar și de noutățile tehnice și de aspect pe care le vedeți pe Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg